Integritetspolicy

Policy för integritet och dataskydd

.broker 657 SEK
.cab 694 SEK
.consulting 694 SEK
.design 713 SEK
.email 501 SEK
.expert 1 002 SEK
.express 694 SEK
.rehab 694 SEK
.sexy 774 SEK
.support 501 SEK
.tattoo 886 SEK
.tips 501 SEK
.vin 767 SEK
.work 263 SEK
.dental 1 002 SEK
.dentist 1 001 SEK
.amsterdam 885 SEK
.bar 1 271 SEK
.berlin 1 061 SEK
.global 1 077 SEK
.hamburg 1 061 SEK
.london 802 SEK
.nyc 657 SEK
.paris 985 SEK
.uk 254 SEK
.vegas 1 094 SEK
.mba 694 SEK
.science 647 SEK
.art 353 SEK
.shop 748 SEK
.ski 919 SEK
.sport 6 220 SEK
.tennis 1 002 SEK
.baby 1 271 SEK
.bible 2 055 SEK
.bio 1 155 SEK
.ceo 1 587 SEK
.club 200 SEK
.exposed 501 SEK
.fans 1 289 SEK
.hiv 2 762 SEK
.jetzt 499 SEK
.live 555 SEK
.love 434 SEK
.top 269 SEK
.uno 530 SEK
.vip 705 SEK
.film 1 463 SEK
.associates 694 SEK
.center 501 SEK
.press 1 257 SEK
.pw 523 SEK
.solutions 501 SEK
.studio 555 SEK
.sex 1 681 SEK
.xxx 1 681 SEK
.best 1 587 SEK
.fyi 501 SEK
.gratis 312 SEK
.men 647 SEK
.ninja 290 SEK
.one 147 SEK
.rocks 338 SEK
.today 501 SEK
.wtf 694 SEK
.xyz 180 SEK
.casa 316 SEK
.forsale 694 SEK
.land 694 SEK
.rent 1 191 SEK
.blog 434 SEK
.click 293 SEK
.cloud 326 SEK
.computer 694 SEK
.domains 694 SEK
.online 540 SEK
.systems 501 SEK
.auction 694 SEK
.bike 466 SEK
.blackfriday 2 055 SEK
.boutique 694 SEK
.clothing 694 SEK
.guru 466 SEK
.holdings 992 SEK
.menu 781 SEK
.shopping 682 SEK
.singles 682 SEK
.tickets 5 258 SEK
.ventures 1 002 SEK
.cam 681 SEK
.golf 1 002 SEK
.hockey 1 002 SEK
.cafe 694 SEK
.pizza 1 013 SEK
.restaurant 1 002 SEK
.wine 1 002 SEK
.bet 445 SEK
.bingo 1 002 SEK
.casino 1 998 SEK
.game 5 017 SEK
.party 425 SEK
.poker 1 033 SEK

Policy för integritet och dataskydd

Uppdaterad: 2021-07-10

Den 25:e maj 2018 infördes den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i hela EU. De nya bestämmelserna ersatte PUL (personuppgiftslagen) och ökade era möjligheter att bestämma över hur företag och organisationer hanterar uppgifter om er och den personliga data som skapas när ni använder dess tjänster eller produkter.

Via länkarna nedan kan ni läsa mer om hur vi på Registrera Domän hanterar era personuppgifter och vilka rättigheter ni har i och med införandet av GDPR.

GDPR

När den trädde i kraft ersatte den Dataskyddsdirektivet från 1995, samt alla medlemsländers dåvarande nationella bestämmelser. I Sveriges fall handlade det om PUL, Personuppgiftslagen.

GDPR ställer också nya krav på alla företag, myndigheter och organisationer som samlar in och hanterar personuppgifter. Enkelt uttryckt kan sägas att GDPR konkretiserar regelverket kring skyddet av personlig data, och förtydligar ansvaret kring uppgifter som hanteras och lagras. Det är viktigt att du som lagrar, eller på annat sätt behandlar, personuppgifter sätter dig in i grunderna kring GDPR.

Viktiga dokument för er som kund

Vi har här samlat ihop viktiga dokument som gäller för er som kund till Registrera Domän relaterat till GDPR.

   
Era personuppgifter och hur vi behandlar dem.
Kakor/Cookies
Allmänna villkor

Registrera Domän som personuppgiftsansvarig

Vi fungerar som personuppgiftsansvarig (controller) för er som kund, och för era uppgifter ni anger vid registrering i våra tjänster. Detta innebär att vi åtar oss det ansvar som inom GDPR gäller för personuppgiftsansvariga gällande behandling av era personuppgifter. Våra kunder kan i sin tur vara personuppgiftsansvariga för information de samlar in och lagrar i våra tjänster, och vår roll blir då som Personuppgiftsbiträde till våra kunder.

Registrera Domän som personuppgiftsbiträde

För er som i er tur lagrar personuppgifter i våra tjänster så fungerar vi som personuppgiftsbiträde (processor). Detta är något som är viktigt främst för er som kund att hålla koll på och ni behöver som personuppgiftsansvarig då se till att ni har ett avtal (biträdesavtal). Detta är något som vi har tagit fram tillsammans med våra juridiska partners och är ett personuppgiftsbiträdesavtal som gäller alla kunder till oss. Det, tillsammans med våra allmänna villkor och vår Policy för integritet och dataskydd är den samlade information som ni använder er av när ni överväger oss som personuppgiftsbiträde.

Vi har tyvärr inte någon möjlighet att göra anpassningar i det biträdesavtal vi erbjuder, och heller inte skriva under fysiskt för er som kund – utan erbjuder därför det eritala standardavtalet enligt våra Allmänna villkor.

Nyttig information om GDRP och svenska Dataskyddslagen

Allt är långt i från svart eller vitt när det gäller GDPR och svenska Dataskyddslagen. Här ger vi några referenser som kan vara nyttiga att följa. Vi uppdaterar dem allteftersom utvecklingen fortgår.

  • GDPR sammanfattning. Detta är en GDPR-sammanfattning, en sammanfattning av vad den allmänna dataskyddsförordningen (på engelska General Data Protection Regulation) handlar om och en översikt över lagen och dess konsekvenser.
  • Schrems II en sammanfattning. Den 16 juli 2020 meddelade EU-domstolen Schrems II-domen med betydande konsekvenser för användningen av amerikanska molntjänster. Kunder till amerikanska molntjänstleverantörer måste nu själva verifiera dataskyddslagarna i mottagarlandet, dokumentera sin riskbedömning och kommunicera med sina kunder. Denna artikel förklarar vad Schrems II domen innebär för ditt företag.
  • Vad är US CLOUD Act? US CLOUD Act (Clarifying Lawful Overseas Use of Data Act eller kort Cloud Act) är en amerikansk lag som antogs 2018 av USA:s kongress. Lagen gör det möjligt för amerikanska myndigheter att begära ut data som lagras utanför USA:s territorium från tjänsteleverantörer som omfattas av USA:s jurisdiktion. Syftet med lagen är att underlätta utredningsarbetet för brottsbekämpande myndigheter.
  • Vad är Foreign Intelligence Surveillance Act (“FISA”)? Foreign Intelligence Surveillance Act (“FISA”) är en amerikansk lag som introducerades 1978 och som har uppdaterats flera gånger sedan 11 september-attackerna. FISA reglerar insamling av ”foreign intelligence information” för ändamål som är relaterade till nationell säkerhet. Metoderna som får användas av amerikanska myndigheter i detta syfte är bland annat avlyssning av kommunikation och tillgång till data som lagras i molntjänster.
  • EU Cloud Code of Conduct. Avsikten med EU:s uppförandekod för molntjänster är att göra det lättare för molnkunder (särskilt små och medelstora företag och offentliga enheter) att avgöra om vissa molntjänster är lämpliga för deras avsedda ändamål. Dessutom kommer den öppenhet som skapas genom koden att bidra till en förtroendemiljö och skapa en hög standardnivå av dataskydd på den europeiska marknaden för molntjänster. Presenterades Maj 2021 som en konsekvens av Schrems II domen sommaren 2020.
  • Fälldes för att man använde Mailchimp. Ett tyskt modeföretag fälldes i Mars 2021 av tyska dataskyddsmyndigheten för att man olagligt använt den amerikanska e-posttjänsten Mailchimp för sina nyhetsbrev. Man fälldes primärt för att informationen i nyhetsbreven lagrades i USA och blev då föremål för FISA. Nyhetsbreven skickades via servrar i USA och sannolikt lagrades innehåll och statistik där också.
  • My Privacy is None of Your Business. Noyb är en organisation som Max Schrems, advokat och integritetsaktivist, stiftade efter sina framgångar med att driva GDPR frågor inom EU gentemot främst amerikanska företag.

    Efter Schrems II domen under sommaren 2021 anmälde Noyb 101 företag inom EU för att deras webbplatser inte uppfyllde GDRP efter Schrems II domen. Ett exempel är Mailchimp fallet ovan, där företaget också fälldes i domstol. Exempel på svenska webbplatser som anmälts är tele2.se, di.se, synonymer.se och familjeliv.se.

    En annan aktiviter som Noyb nu driver är att anmäla webbplatser som på ett felaktigt sätt använder banners för att informera om sin cookie hantering. Varje webbplatsägare bör följa vad som sker hos Noyb.

Vad säger då våra kunder?

Vår mission är att erbjuda professionella tjänster, kunnig och snabb support. Har vi det?
Detta är vad några av våra kunder tycker.

Framförallt var det ett suveränt snabbt svar jag fick. Det tog inte tre minuter från att min fråga ställts!


Klas, Boxholm

Registrera Domän Svenskt Företag Svensk Support. Alla våra tjänster är anpassade till svenska förhållanden.

Impeccable service, fast and exactly to the point. THANK YOU FREDRIK!



Johan, Chatswood

Vi strävar efter att hålla de absolut lägsta priserna för registrering av domännamn och att hålla högsta möjliga tekniska nivå på våra domäntjänster. I våra kompletta paket ingår våra unika tjänster med vidarebefordring av url och e-post, dynamisk DNS och Enkel Hemsida.

Snabb återkoppling och bra/pedagogiskt med en film som visade hur man skulle göra.


Maria, Nordingrå

Ni kan göra allt där, i real-tid. Ni kan bygga och installera servrar, ändra bestyckning på servrar, t.ex. ändra minne och lagring. Ni kan bygga få och stora servrar eller små och många. Ni kan skala ned och upp när ni vill,

Hahaha, nu skojar ni lite? Hur kan man bli bättre än en varaktighet på ett ärende som tog 0 tid? Nja, det är svårt att överträffa :-) Tack så mycket! :-D

Sofia, Göteborg

Avlyssning av e-post och beroenden av USA - Aka NSA och Snowden All vår infrastruktur är oberoende av amerikanska företag och infrastruktur. All vår infrastruktur ligger antingen i Sverige eller i Tyskland. Enkel E-Post ligger på servrar i Tyskland medan samtliga övriga e-posttjänster ligger på servrar i datathallar i Sverige

Fler omdömen här!

Nya Toppdomäner

+ mer

Registrera ert domännamn

hos Registrera Domän och ni får följande,

  • Blixtsnabb registrering
  • Domänadministration på svenska. Ni har full kontroll över er domän.
  • DynDNS, e-post, WordPress, Enkel Hemsida INGÅR
  • Unikt! Registrera Alla Världens Domännamn

.se

Från 49 kr

Registrera den Svenska Toppdomänen .SE
Sverige

Registrera

.es

Från 313 kr

Registrera Hela Världens Toppdomäner
Spanien

Registrera

.dm

Från 2 128 kr

Registrera Hela Världens Toppdomäner
Dominica

Registrera

.cf

Från 458 kr

Registrera Hela Världens Toppdomäner
Central African Republic

Registrera